Hoppa till innehållet
Boka en demo →

Arbeta tillsammans i onboardingen

Kom igång som HR-administratör 5 min läsningUppdaterad igår

Bjud in kollegor till onboardingen, se vem som är online och vilket steg de är på, och använd chatten för att fråga varandra och CLVR.

Du behöver inte sätta upp CLVR ensam. Alla du bjuder in får en egen länk och arbetar i samma onboarding som du. CLVR läser chatten och svarar där.

Bjud in någon

1
Välj personerna uppe till höger i onboardingen. Vi jobbar tillsammans öppnas.
2
Välj + Bjud in någon till onboardingen.
3
Skriv in Namn och E-post. Har er koncern flera företag väljer du under Vilka företag: Alla företag eller bara ett.
4
Välj Skicka inbjudan. Personen får en egen länk via mejl.

Den som bjuds in till ett företag kan bara arbeta med det företaget. Den kan också bara bjuda in andra till det.

Se vem som är här

Personerna uppe till höger visar vem som är i onboardingen. Alla som är online har en grön ring. Under Personer ser du:

GruppVad den visar
ONLINE NUVem som är här, och vilket företag, steg och fält de är på.
OFFLINENär varje person senast var här, eller Har inte öppnat länken än.

Välj Gå dit för att öppna steget en kollega är på, eller där de slutade.

På en bred skärm visar fältet högst upp också vem som är på ett annat steg eller företag, och vilket fält de fyller i.

Arbeta på samma steg

När en kollega är på samma steg står det en rad ovanför formuläret, till exempel Anna är också på det här steget. Du ser också deras muspekare.

Fältet de är i får en ram i deras färg, med deras namn och redigerar. Du kan inte skriva i det förrän de lämnar det, så att ni inte fyller i samma sak två gånger.

Slutar de skriva visar fältet (inaktiv) efter 30 sekunder. Efter två minuter utan aktivitet blir det fritt igen.

Välj Skriv till och namnet för att skriva till dem i chatten.

Om ni båda sparar samma steg

Sparar en kollega steget du är på kommer deras ändringar in i ditt formulär. Det du har ändrat ligger kvar som det är.

Korsas din och deras sparning ser du Någon annan ändrade det här steget medan du redigerade. Välj Ladda om för att se deras ändringar, eller Behåll mina ändringar för att spara dina över deras.

Chatten

Under Chatt skriver du till alla i onboardingen. Du ser när någon skriver. Chatten sparas med onboardingen, och CLVR:s support läser den också. Det är det snabbaste sättet att få hjälp när du kör fast.

  • Dela det här steget skickar ett meddelande med en länk till företaget och steget du är på. Den som öppnar länken hamnar på samma sida.
  • Skriv @ och ett namn för att nämna någon. Är personen offline mejlar CLVR den.

Fäst det ni kommer överens om

Håll muspekaren över ett meddelande och välj nålen för att fästa det för alla. Välj Fästa högst upp i chatten för att se alla fästa meddelanden, vem som fäste dem och när. Välj Visa i chatten → för att hitta meddelandet i konversationen, eller Lossa när det inte gäller längre.

Dela filer i chatten

Välj gemet, eller släpp filer på konversationen. De skickas med ditt nästa meddelande. Allt som skickats i chatten finns under Filer. Sök där på filnamn eller på vem som skickade.

En fil får vara högst 25 MB. Du kan skicka filer i PDF, Word, Excel, PowerPoint, CSV, PNG och JPG.

Viktigt.

Filer som skickats i chatten raderas när onboardingen är klar: när ert företag går live, eller för en koncern när det sista företaget går live. Meddelandena ligger kvar. Vill du behålla en fil, eller ge dina anställda en policy, laddar du upp den i steget Företagsfiler. De filerna flyttas till CLVR när ni går live.

Håll en att göra-lista tillsammans

Under Att göra skriver du en uppgift och trycker på Enter.

  • Välj cirkeln till höger om en uppgift för att ge den till någon i onboardingen.
  • Bocka i rutan när den är klar. Klara uppgifter flyttas till Klara.
  • Dra en uppgift för att ändra ordningen.

Håll muspekaren över en uppgift och välj ⋮ för att Redigera, Tilldela, Tilldela om eller Ta bort den. Du kan också dubbelklicka på en uppgift för att redigera den. Tryck på Enter för att spara, eller Esc för att lämna den som den var. Efter att du tagit bort en uppgift kan du välja Ångra inom några sekunder för att få tillbaka den.

När du ger en uppgift till någon, tar den från dem eller ger den till någon annan säger en rad i chatten det, med Visa uppgift för att hitta den i listan.

En siffra på Att göra visar hur många öppna uppgifter som är dina. Siffran vid personerna uppe till höger lägger ihop den med dina olästa meddelanden.

Inställningar

Under Inställningar väljer du Tema och Språk för onboardingen.

Är andras muspekare i vägen stänger du av Visa andras muspekare. Du ser fortfarande ramen runt ett fält någon är i, och de ser fortfarande din muspekare.

Planera ert datum för att gå live innan ni är klara

I sista steget kan du spara datumet ni vill gå live innan alla steg är klara. Det sparas som ert planerade startdatum. Du kan ändra det när du vill.

Ni kan inte gå live förrän alla steg är klara och du har valt Schemalägg start. En vecka före det planerade datumet, och tre dagar före, mejlar CLVR de steg som är kvar. Går datumet förbi får du ett mejl till dagen efter.

Felsökning

  • Jag kan inte skriva i ett fält. En kollega är i det. Vänta tills de lämnar det, eller tills det blir fritt efter två minuter utan aktivitet.
  • En fil går inte att skicka. Den kan vara större än 25 MB, eller en filtyp som chatten inte tar. Skicka en fil i PDF, Word, Excel, PowerPoint, CSV, PNG eller JPG.
  • En fil i chatten är borta. Filer i chatten raderas när onboardingen är klar. Ladda upp filer du vill behålla i steget Företagsfiler.
  • Jag kan inte se vem som är här. Den levande vyn kan ligga nere en stund. Ditt arbete sparas ändå och chatten fungerar.

Se CLVR Benefits med era siffror

Träffa en av grundarna i 30 minuter. Vi visar produkten och räknar ut vad ert företag skulle spara. Om CLVR inte passar er säger vi det.

  1. Ni skickar formuläretDet tar en minut.
  2. Vi mejlar erInom en arbetsdag, för att boka en tid.
  3. En demo på 30 minuterMed en av grundarna, på era siffror.

Boka en demo

Vi svarar inom en arbetsdag.

Hur många anställda?

Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy och våra användarvillkor.